Auto service Hengelo

Uw auto brengt u van A naar B, maar dat gaat natuurlijk niet altijd zomaar. U moet uw auto onderhouden, moet regelmatig de wettelijke verplichte APK keuring laten uitvoeren en bij problemen moet u reparaties laten uitvoeren. Bij Autoservice Jan Dekker zorgen wij met liefde voor uw auto. Onze auto service in Hengelo is gespecialiseerd op deze vele diverse vlakken. Onze specialisten zijn experts op het gebied van Lancia, Alfa Romeo, Fiat en Toyota, maar kunnen natuurlijk ook andere merken onderhouden, repareren en keuren. Zo maken wij met kwalitatief goede en helder gecommuniceerde auto service Hengelo en omstreken veiliger.

Bekijk wat wij doen

Over onze auto service in Hengelo

Dagelijks maken wij met onze auto service Hengelo en omstreken veilig met onder andere goed onderhouden auto’s en minder pechgevallen. Wij verrichten onderhoud aan uw auto, kunnen keuringen uitvoeren en repareren waar nodig de auto zodat deze er weer als nieuw uit komt te zien. Dit alles doen wij natuurlijk met goed opgeleid personeel, dat kennis heeft van de diverse mechanische aspecten en de juiste technieken kent om uw auto te repareren waar nodig. Niet alleen willen wij met onze auto service Hengelo op dit moment voorzien van vakbekwame mensen, maar ook denken wij aan de toekomst van het vak en leiden wij regelmatig stagiaires op tot professionele monteurs en plaatwerkers. Hierbij werken wij samen met Innovam en R.O.C. Natuurlijk zorgen wij er hierbij altijd voor dat de stagiaire wordt begeleid door één van de ervaren medewerkers, zodat de kwaliteit van onze auto service in Hengelo hier niet onder lijdt.

Waarom kiezen voor Autoservice Jan Dekker?

Natuurlijk kunt u voor auto service in Hengelo terecht bij een grote diversiteit aan garages. Autoservice Jan Dekker biedt echter meer dan alleen onderhoud, reparatie en keuringen. Ook de relatie met onze klanten vinden wij namelijk van groot belang. Heldere communicatie en snelle en correcte service zijn dan ook speerpunten van ons bedrijf om met onze auto service Hengelo en de inwoners in de omgeving hiervan op een goede manier te kunnen helpen. Wij geven dan ook graag vrijblijvend advies, plannen samen met de klant een afspraak in op een tijdstip dat het u uitkomt en zorgen ervoor dat de kosten zo laag mogelijk blijven. Zo maakt onze brede specialisatie, waarbij wij u van alle diensten omtrent uw auto kunnen voorzien, in combinatie met de prettige contacten die wij met de klant onderhouden dat wij voor vele klanten een goede samenwerkingspartner zijn gebleken waar ze elke keer weer op terug kunnen vallen.

Plan snel uw afspraak

Wilt u met onze auto service Hengelo weer veilig met uw auto kunnen verlaten? Heeft uw auto een APK keuring nodig? Wilt u een schade aan uw auto laten herstellen? Dan raden wij u aan om samen met onze experts een afspraak in te plannen op een moment dat het u uitkomt. U kunt onze auto service in Hengelo eenvoudig bereiken via het contactformulier op onze website of door te bellen naar 074 – 2919007. Samen met u zorgen wij ervoor dat uw auto betrouwbaar en veilig blijft en u zonder problemen uzelf kunt vervoeren.

Pinksteren

Pinksteren

APK keuren hoe zit dat nu?

APK keuren hoe zit dat nu?

Als een personenauto of lichte bedrijfsauto (tot 3.500 kg) al eerder APK is goedgekeurd, kunt u uitgaan van de datum vermeld op het APK-keuringsrapport. Dit hebt u bij de vorige keuring meegekregen.

Vóór deze datum moet de auto opnieuw goedgekeurd zijn. Voordat de huidige datum van het APK-keuringsrapport van uw auto is verlopen moet de auto een nieuwe keuring krijgen.

Dit kan vanaf twee maanden voor de verlopen datum. De einddatum blijft dan gewoon op de datum staan en wordt niet vervroegd.

Als u graag een herinnering hebt van ons bedrijf kunt u de link invullen van de RDW die wij op onze site hebben staan.

Hoe het best de airco te gebruiken

Hoe het best de airco te gebruiken

Een goed functionerende airco zorgt voor een aangename temperatuur en regelt de luchtvochtigheid.  Daarnaast helpt de airco tegen het beslaan van je ramen, zowel in de zomer als in de winter.

Met een airco schoonmaak voorkomt u muffe lucht wanneer de airco aanstaat.

Wat doen we bij een airco onderhoudsbeurt?

Jaarlijkse controle van de airco in je auto is zeer belangrijk. Schimmels en bacteriën kunnen zich nestelen in het aircosysteem en vervolgens in het filter waardoor ze in je auto terecht kunnen komen. Ook voorkom je dure reparaties op lange termijn omdat zaken op tijd worden gesignaleerd.

Bij een controlebeurt worden de volgende zaken gecontroleerd:

• Controle functioneren airco, eventuele lekkage en pollenfilter

• Recyclen en bijvullen koudemiddel

• Preventief toevoegen van fluor lek-detectie vloeistof

• Optioneel is het ook mogelijk het pollenfilter te vervangen

Tips voor de airco in je auto.

Gebruik de airco regelmatig en het hele jaar door. In de winter zorgt de airco ervoor dat de wasem op autoruiten snel verdwijnt. De airco regelt namelijk niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid.

Daarnaast wordt de compressor van de airco zo altijd voldoende gesmeerd, waardoor de kans op storingen verminderd. Je airco in combinatie met de verwarming zorgen voor een perfecte balans van temperatuur en luchtvochtigheid in de winter.

Zet in de zomer na stilstand van je auto eerst alle ramen tijdelijk open zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. Het is zonde om je airco hiervoor op volle toeren voor te gebruiken en het is veel effectiever. Daarnaast scheelt het aanzienlijk in de brandstofkosten. Zet je airco niet in de laagste stand maar rond de 22 graden. Hoe kouder, hoe meer je verbruikt en dit is ongunstiger voor het brandstofverbruik.

Aircoservice

Om u optimaal te laten genieten van frisse lucht in uw auto, daarom zorgen wij er graag voor dat uw airconditioning in topconditie is. En dat is zeker geen overbodige luxe! U kunt zich voorstellen dat er nogal wat eisen gesteld worden aan de mechaniek en het onderhoud van uw aircosysteem. En dat is niet voor niets: een goed onderhouden aircosysteem loopt namelijk een lager risico op defecten. Dat betekent dat een goed werkende airco altijd en overal voor een aangename temperatuur zorgt in uw auto. En dat is niet alleen van belang in de zomer. Ook in de seizoenen waarin het niet noodzakelijk is om het interieur van uw auto te koelen, is een goed werkend aircosysteem een must. Deze zorgt er bijvoorbeeld bij beslagen ramen voor dat ze snel worden ontwasemd.

 Vier redenen waarom uw Airco een periodieke service verdient:

A. Comfort: Uw airco werkt sneller en efficiënter als hij in topvorm verkeert. Hij houdt uw auto heerlijk fris in de zomer en verhoogt tijdens de andere seizoenen uw temperatuurcomfort.

B. Veiligheid: Als uw airco goed functioneert, voorkomt hij dat uw ramen beslaan. Bovendien houdt hij u als bestuurder fris en alert. Tijdens de Airco Service controleren wij de volledige werking van uw aircosysteem. Eventuele reparaties voeren wij vakkundig voor u uit, vanzelfsprekend tegen scherpe tarieven.

C. Hygiëne:  Na verloop van tijd hopen er zich vuil, bacteriën en andere micro-organismen op in uw airco. Tijdens de Airco Service wordt het systeem grondig en hygiënisch gereinigd.

D. Kostenbesparing: Een goed werkend aircosysteem zal minder snel defecten vertonen en minder energie verbruiken. Met tijdig onderhoud voorkomt u grote reparaties achteraf en bespaart u brandstof. Even de ruiten open Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst even de ruiten open. De grootste warmte kan er dan uit. Wanneer de airconditioning koud wordt, de ruiten weer sluiten. Een airco kan namelijk alleen goed functioneren met de ruiten dicht. Niet te koud. Zet de temperatuur van uw airconditioning niet te laag of de ventilator continu op hoge snelheid.

Het temperatuurverschil met buiten kan erg groot worden wat onprettig is wanneer u de auto weer verlaat.

Gebruik uw airco bij regen.

Schakel bij beslagen ruiten ook uw airconditioning in. De temperatuur mag ook op warm staan. Het gaat erom dat het vocht uit de ventilatorlucht wordt gehaald met de airco aan. Zijn de ruiten condensvrij, laat de airco dan gewoon aan staan. Wanneer u deze direct erna uitzet zullen de ruiten namelijk snel weer beslaan.

Regelmatig gebruiken.

Zet uw airconditioning minimaal 1x per week zo’n 10 minuten aan. Dit zorgt ervoor dat de vloeistoffen in de aircoleidingen weer stromen en dat afdichtingen soepel blijven. Zo voorkomt u dat het systeem gaat stinken en tevens dat afdichtingen uitdrogen en gaan lekken. Schakel de airco eerder uit Schakel uw airconditioning ongeveer 10 minuten voor aankomst op uw bestemming alvast uit. Zo kan de condensor van de airconditioning alvast wat vocht kwijt door de warmte van het motorblok ernaast. Dit voorkomt 3 dingen (afhankelijk van het weer):

A. Wanneer bij de volgende rit de airco wordt aangezet blaast deze niet eerst vochtige lucht wat voorkomt dat de ruiten zullen beslaan.

B. Er blijft minder vocht achter in de condensor waardoor er minder kans is op bacterieën en een stinkend aircosysteem.

C. Omdat de condensor zijn vocht al kwijt is zal het lekbakje onder de condensor niet overlopen. Bij zware belasting > airco uit Moet uw auto hard werken bijvoorbeeld berg opwaarts met een volle belading en/of caravan, zet de airco dan even uit. Dit scheelt weer wat motorvermogen.

Voorkom verstopping van de airco: 

Houdt de luchtinlaten van uw auto vrij van blad en vuil. Kijk bij het schoonmaken van uw auto ook altijd even onder de motorkap ter hoogte van de voorruit of zich daar daar geen bladeren of ander vuil hebben opgehoopt.

Uitzending Lifestyle Experience 6 maart

Uitzending Lifestyle Experience 6 maart

Autoservice Jan Dekker is op tv geweest! We waren te gast in de uitzending van Lifestyle Experience op 6 maart. Bekijk hier het filmpje van de uitzending:

 

 

http://www.rtlxl.nl/#!/lifestylexperience-225926/70af1628-d427-3ee2-b651-08fe909ee1de

Ladies Night 2015

Ladies Night 2015

We hebben speciaal voor de dames een Ladies Night gehad afgelopen oktober en het was een groot succes! Bekijk de foto’s via Facebook.

Close